Wij juichen oplossingen toe!

Als het parkeerplan definitief niet doorgaat dan zijn wij als betrokken buurtbewoners en initiatiefnemers echt niet klaar. Integendeel zelfs. Dan willen we gráág met de gemeente aan tafel zitten om alternatieve oplossingen te bespreken en in de praktijk uit te werken. En wie daar dan bij wil aansluiten is méér dan welkom!

Hieronder even kort enkele denkrichtingen waar wij graag mee aan de slag zouden willen gaan met de gemeente:

 1. Parkeerplaatsen KPN terrein Paterstraat gericht verhuren aan bewoners
 2. De venstertijden Transvaalbuurt verlagen naar openingstijden van de winkels in de stad
 3. Weer gratis parkeren op de gehele Zijpendaalseweg
 4. Effectief gebruik maken van de parkeergarages in en om onze wijk door wijkbewoners
 5. De strepen van de parkeervakken weghalen
 6. Er is nog ruimte
 7. Paaltjes plaatsen en/of fietsnietjes op straathoeken zodat er daar niet op de stoep geparkeerd kan worden
 8. Een gedegen testperiode met een substantiële verlaging van de parkeertarieven en de venstertijden in de gehele binnenstad
 9. Het gebruik van deelauto’s stimuleren

Heb je nog meer ideëen? Mail ze naar ons

5 comments

 1. Nog een ideetje:

  Een bezoekers vergunning voor Sint Marten die gebruikt kan worden in huidig vergunning systeem. Bijvoorbeeld in de vorm van kraskaart, in andere steden kan dit al een poosje.

  Ook zijn er in het verleden veel klachten geweest dat er er in Sint Marten te weinig goed verdeelde gehandicaptenparkeerplaatsen zijn.

  1. Beste Chris, goedenavond,

   Allereerst dank voor jouw suggestie! Vraag: kun je ons een tipje van de sluier oplichten? In welke steden bijvoorbeeld gebeurt dit al?
   Jouw bericht wekt onze interesse dus heel fijn als je ons nog wat aanvullende info kunt geven.

   1. Hoi Willem,

    De gemeentes zoals bijvoorbeeld Leiden, Diemen, Almere en er zijn er vast nog veel meer. Ook zijn er steden waar in de blauwe zone een bezoekersregeling bestaat. Almere is onlangs overgestapt van kraskaart naar app parkeren.

 2. Hey! Ik zou oppassen met té veel aan tafel te zitten met de gemeente. Ik heb vernomen dat ze, als het even kan, alsnog betaald parkeren er doorheen willen drukken. Net als in Spijkerkwartier. Natuurlijk niet omdat bewoners last hebben van te weinig parkeerplek, maar om de kas te spekken.

  Ik hoop overigens ook dat er een manier is om de uitslag van het referendum te checken, ik vertrouw ze niet helemaal bij de gemeente.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *